RASKOL U HDZ-U

'Nismo tražili autorizaciju od centrale, niti ćemo je tražiti!'

03.11.2010 u 16:03

Bionic
Reading

Komentar iz središnjice HDZ-a, kako su o inicijativi Gradskih organizacija HDZ-a Umaga i Novigrada doznali tek nakon upita novinara, Jurica Šiljeg oštro demantira

'U utorak je u Zagrebu bila koordinacija županijskih organizacija. Gospodin Roce iznio im je činjenice, a oni su rekli 'nemojte po Radinu, on nam je koalicijski partner'. Zar trebamo Radinu doživotno povlađivati ako nam je koalicijski partner?! Niti smo tražili autorizaciju od njih, niti ćemo je ikad tražiti. Središnjica ionako ne drži do nas niti malo. To mislimo mi u Umagu, Novigradu, ali i oni u Pazinu, Bujama i Puli', veli Šiljeg.

'Ako će me smijeniti, neka me smijene, ali u slučaju gospođe Labinjan se radi o kršenju ljudskih prava i Ustava i ne popuštam. Ako središnjica ne misli tako, onda tu nemam što tražiti', ogorčen je predsjednik GO HDZ-a UmagaJurica Šiljeg.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Marino Roce potvrdio je da je bio u utorak na sastanku županijskih organizacija, no kaže da se o slučaju diskriminacije gospođe Labinjan tom prilikom nije razgovaralo.

'Kad se desilo ono u Umagu s natječajima, izvijestio sam da se nešto čudno događa u Istri, ali ovaj detalj o slučaju gospođe Labinjan nisam stigao iznijeti. Tema je bila sasvim druga i nismo stigli do te teme. Nisam imao sastanak s predsjednicom ili tajnikom da bismo o tome razgovarali, nego je to bio sastanak županijskih organizacija', kaže Roce.

Na pitanje hoće li podržati ili pak smijeniti Juricu Šiljega i Alena Janičića, kaže da će održati stranački sastanak i raspraviti o svemu. 'Treba sve provjeriti, ali ako je i jednim dijelom točno to što je gospođa Labinjan iznijela, pogotovo navodna izjava dožupanice 'bolje grbav, šepav, bilo kakav samo da je Talijan', onda je to u najmanju ruku neukusno, rekao bih čak necivilizacijski', napominje Roce, koji se očito ne želi zamjeriti svojima u gradskim organizacijama, a ni središnjici.