Hrvatska SABORSKI ODBOR ZA OBRANU

Zašto je izvješće o stanju u vojsci tajno?

Odbor za obranu Hrvatskoga sabora prihvatio je danas Izvješće o ukupnom stanju u Oružanim snagama Republike Hrvatske i stanju u međunarodnim mirovnim misijama za prvu polovicu ove godine na dijelu sjednice zatvorene za javnost

Predsjednik tog odbora Boris Šprem samo je kratko nakon sjednice izjavio novinarima da je izvješće imalo oznaku tajnosti 'ograničeno' te da je državni tajnik u Ministarstvu obrane Pjer Šimunović izvijestio članove tog odbora o detaljima izvješća, koje je Šprem odbio iznijeti u javnost.

Šprem je zamjerio Ministarstvu obrane što je to izvješće imalo oznaku tajnosti upitavši se zašto.

Saborski Odbor za obranu prihvatio je na današnjoj sjednici prijedlog zakona o potvrđivanju sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Srbije o suradnji na području obrane.

Kako je rekao državni tajnik Pjer Šimunović, riječ je o sporazumu koji su nedavno potpisali ministri obrane dviju zemalja, a dobro su ga, istaknuo je, prihvatili međunarodna zajednica i NATO. Taj je sporazum nastavak politike normalizacije odnosa i nastavlja se na druge slične sporazume između Hrvatske i Srbije, rekao je Šimunović.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još