NEČASTIVI NA FILOZOFSKOM FAKULTETU

Novac za knjige trošili na online kladionici

02.11.2010 u 20:16

Bionic
Reading

Ministarstvo financija obavilo je proračunski nadzor na Ekonomskom i Filozofskom fakultetu u Zagrebu i istražilo kako se trošio novac u razdoblju od 2007. do 2009. godine. Imali su što i vidjeti. Novac se među ostalim trošio i na online kockanje i klađenje, a jednom je profesoru isplaćeno 1,7 milijuna kuna autorskih honorara

Do ulaska inspektora na Filozofski vjerojatno ne bi ni došlo da se nije doznalo za minus na njihovu računu od 20 milijuna kuna, što je bio alarm za uzbunu.

Službenu karticu, kojom je na online klađenje potrošeno nešto manje od 700 eura, dužila je djelatnica knjižnice, a istraga treba utvrditi je li karticu namijenjenu za kupnju knjiga preko interneta peglala ona ili netko drugi.

Kako je javio HRTrevizija je utvrdila da je niz ljudi na Filozofskom fakultetu u veljači 2009. godine zarađivao od 18 do 27 tisuća kunaNajvišu plaću imali su prodekan i šef katedre, a revizija je pokazala da je prosječna plaća na tom fakultetu 11,8 tisuća kuna. Uz to na FF-u su isplatili 282 bruto mjesečne plaće za autorske honorare.

Apsolutni rekorder u isplati honorara je jedan profesor Ekonomskog fakulteta koji je za svoj rad dobio 1,7 milijuna kuna, dok je najvišu plaću primio jedan profesor – 41 tisuću kuna. Na istom fakultetu najniža isplaćena plaća bila je 5845 kuna