Hrvatska MLADI PROTIV MRŽNJE

Europa pruža slab otpor rasizmu

  • Autor: D.Pilsel
  • 2.11.2010 19:20:06
  • 2.11.2010 15:58:26

Predstavnici Inicijative mladih za ljudska prava, mreže nevladinih organizacija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova i Srbije, potpisali su Manifest Europskog aktivističkog antirasističkog pokreta (European Grasroots Antiracist Movement) 2. studenoga 2010. godine u Parizu, na konferenciji koju organizira francuska organizacija SOS rasizam (SOS Racisme)

Tijekom skupa, koji će trajati do 5. studenoga, bit će predstavljen plan aktivnosti Europskog aktivističkog antirasističkog pokreta u narednom razdoblju, u cilju objedinjavanja antirasističkih i antidiskriminacijskih aktivnosti širom Europe. Pored predstavnika Inicijative, Manifest je potpisalo više od 30 nevladinih organizacija iz 25 europskih zemalja, koje trenutno čine ovaj pokret.

U tekstu Manifesta 'Za europsko antirasističko civilno društvo!' uz ostalo se navodi da se rasizam i antisemitizam nastavljaju širiti Europom, a da su društveni i politički otpor za sada ograničeni i bespomoćni u zaustavljanju ove pošasti.

Nedavni izbori u Švedskoj, Mađarskoj i Bugarskoj, kao i sporazum o koalicijskoj vladi u Nizozemskoj, potvrđuju ovaj trend: politički rasizam raste i dobiva izborne bitke širom Europe.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još