Hrvatska ISPRAVAK PRENESENOG NAVODA

Valamar opovrgava napise o legioneli

  • Autor: S.S.
  • 12.2.2009 16:36:20
  • 12.2.2009 14:57:22

Valamar hoteli i ljetovališta d.o.o., tvrtka za upravljanje turističkim kapacitetima s 39 objekata na jadranskoj obali, opovrgava navode srbijanskog Ministarstva zdravstva da se 14 državljana Srbije zarazilo legionelom u hrvatskim hotelima tijekom Svjetskog rukometnog prvenstva

Ministarstvo zdravstva Srbije priopćilo je u srijedu da su od legionarske bolesti oboljeli gosti triju hotela u Poreču, dok među onima koji su bili u privatnom smještaju bolest nije dijagnosticirana.

'U duhu objektivnog i istinitog izvještavanja javnosti molimo Vas da u svoje buduće medijske izvještaje o pojavi legionele u Poreču uključite sve dostupne činjenice, odnosno da ne prenosite neprovjerene informacije iz drugih izvora, kako se ne bi i dalje nanosila neopravdana šteta ugledu i poslovanju Valamarovih objekata u Poreču te porečkom i hrvatskom turizmu u cjelini', stoji u priopćenju Valamara.

Tvrtka u potpunosti odbacuje navod srbijanskog ministarstva zdravlja da je 'četrnaestorici srpskih navijača zajednički bio samo boravak na bazenu hotela Valamar Diamant'. 'Naime, svi su oboljeli Srbi, kao i ostale oboljele osobe, boravili u gradskoj dvorani Žatika', napominju iz Valamara.

Preliminarni rezultati ispitivanja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) pokazali su da je uzročnik legionele nedvojbeno u dvorani Žatika, a ne u hotelima, a potvrdili su i da porečki hoteli, pa tako i Valamar Diamant nisu mjesto infekcije. Valamar ponavlja da provodi najviše svjetske standarde kvalitete i održavanja, te je 'minimalna vjerojatnost da su naši objekti na ikoji način povezani uz izvor ove infekcije'.

U priopćenju se navodi i da su u hotelu Valamar Diamant bile smještene sve rukometne reprezentacije skupine D (Srbija, Danska, Norveška, Egipat, Saudijska Arabija, Brazil), a ne navijači. Nadalje, hotelski bazen koristili su u najvećoj mjeri gosti hotela, dakle rukometni reprezentativci. 'Nije zabilježeno da je ikoji igrač obolio od legionele', zaključuje se u priopćenju koje potpisuje Marina Majić Crnković, specijalist za odnose s javnošću Valamara.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još