HRVATSKA GROBLJA

Svi sveti i Dušni dan u slikama

01.11.2010 u 19:52

Bionic
Reading

Blagdani Svih svetih i Dušni dan dani su kada se vjernici sjećaju i u duhu povezuju sa svojim pokojnicima. Prošetali smo prekrasnim hrvatskim grobljima

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je danas na svetkovinu Svih svetih tradicionalno svečano euharistijsko slavlje u crkvi Krista Kralja na zagrebačkom groblju Mirogoju.

Kardinal je u propovijedi rekao kako nas groblja ovih dana sjećaju na naše pokojne, ali i na ljudsku težnju za vječnim životom, koja, kako je rekao, ima smisla samo u vjeri i u Bogu.

Odlazak na groblja, za blagdane Svih svetih i Dušnog dana, podsjećaju nas da nismo gospodari Zemlje, i da zemaljski život ne može zadovoljiti mnoge naše težnje.

Sjećanje na mrtve, koji su nam prethodili i koji žive u nama, upućuje nas i na naš vlastiti kraj, a težnju za vječnošću moguće je ostvariti samo u Bogu i vjeri koja otvara sva vrata, poručio je uz današnju svetkovinu kardinal.
Nakon svečanog euharistijskog slavlja kardinal je ispred središnjeg križa na Mirogoju izmolio molitvu odrješenja za sve pokojnike.