Hrvatska TKO PRIJETI ČELNIKU HEP-A?

Ivanu Mravku policijska zaštita

Samo desetak dana nakon što je pušten iz pritvora Ivana Mravka, bivšeg čelnika HEP-a, čuva policija. Mravak je svojim iskazima u USKOK-u vjerojatno uznemirio mnoge, no nije poznato je li u međuvremenu dobio  i konkretne prijetnje

Mravak je zajedno s bivšim potpredsjednikom vlade Damirom Polančecom i bivšim čelnikom šibenskoga TLM-a Ivanom Koštanom osumnjičen da je HEP oštetio za 600 milijuna kuna.

'Procjena odgovarajućih službi je bila da je njegov život ugrožen, da li život njegov ili njegove obitelji, pa je zato i dobio policijsku zaštitu', izjavio je Mravkov branitelj Branko Šerić večeras za Dnevnik HTV-a.

Dodao je i kako pozdravlja zahtjev USKOK-a da se istraži odavanje dijelova tajnoga iskaza u predmetu HEP medijima.
'Pridružujem se istrazi USKOK-a i ja bih molio, volio i tražio da se ispitaju svi sudionici postupka, a ja sam osobno spreman i na poligraf da se vidi da nisam ja', rekao je Šerić.

USKOK je jučer izvijestio da će od policije zatražiti kriminalističko istraživanje zbog objavljivanja dijelova tajnog iskaza jednog od okrivljenika u predmetu HEP, ponajprije radi otkrivanja tko ih je plasirao u javnost i time počinio kazneno djelo odavanja službene tajne.

Mravak je iz zatvora u Remetincu pušten prije 10 dana nakon što je sutkinja istrage zagrebačkoga Županijskog suda udovoljila zahtjevu USKOK-a i ukinula mu istražni zatvor u kojem je bio od srpnja ove godine. Tada je njegov odvjetnik Šerić kazao da istrage o svim nepravilnostima koje se Mravku stavljaju na teret teku i dalje te da se u konačnici mogu očekivati i iznenađenja. Dodao je da će Mravak i dalje biti na raspolaganju USKOK-ovim istražiteljima.

Mravka se tereti i da je povratniku iz Australije Radi Buljubašiću omogućio da četiri godine ne radi, a prima plaću te da po povlaštenoj cijeni kupi stan. Taj je slučaj u djelokrugu zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva, a ne USKOK-a.
Odvjetnik Anto Nobilo, koji je Mravka trebao braniti u slučaju Buljubašić, potvrdio je večeras za HTV da mu je Mravak otkazao punomoć. Objasnio je da bi bio u sukobu interesa kad bi branio Polančeca i Mravka.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još