IZBORI U ŠIBENIKU

Milanović molio Ninića da se ne kandidira

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović u srijedu je nazvao Ivana Ninića i pokušao ga odgovoriti od kandidature za šibenskoga gradonačelnika

Nakon što je Slobodna Dalmacija objavila informaciju o kontaktima HNS-a s Ninićem i mogućnosti da narodnjaci na skorim lokalnim izborima u Šibeniku podrže bivšeg SDP-ovca, u vrhu socijaldemokrata procijenili su da bi takva kombinacija mogla ugroziti šanse SDP-ova kandidata Ante Županovića.

Nedavno provedeno HNS-ovo istraživanje u kojemu aktualna gradonačelnica Neda Klarić drži prvo mjesto s 22 posto podrške pokazalo je da Ninić samo za 4 posto zaostaje za nestranačkim SDP-ovim kandidatom Županovićem.

Prema tim podacima, Županovićev rejting kreće se oko 18 posto, a Ninićev oko 14. Ivan Ninić potvrdio nam je da je u srijedu ujutro telefonom razgovarao s Milanovićem, ali nije želio otkriti pojedinosti tog razgovora.

Neslužbene informacije govore da je Milanović pokušao Ninića odgovoriti od utrke za gradonačelničko mjesto, argumentirajući da će njegova kandidatura naštetiti SDP-u.

- Svoju sam kandidaturu već javno objavio i od nje neću odustati. Mislim da sam bolji kandidat od Županovića – kratko nam je kazao Ninić.

On je potvrdio i da se susreo s predsjednikom HNS-a Radimirom Čačićem, što je potaknulo nagađanja o mogućoj suradnji.