PROSVJED U ZAGREBU

Pravaši zapalili jugoslavensku zastavu

30.10.2010 u 15:17

Bionic
Reading

Ogorčeni što tjednik Novosti nije zabranjen i što se i dalje financira iz državnog proračuna, pedesetak prosvjednika okupilo se u podne u Zagrebu ispred redakcije novina koje izdaje Srpsko narodno vijeće (SNV) i ritualno zapalilo zastavu bivše države Jugoslavije

'Prosvjedujemo zbog vrijeđanja Domovinskog rata jer ovi gore stvaraju projekt obnove velike Srbije, odnosno obnove Jugoslavije. Od Vlade tražimo da prestane s 12 milijuna kuna financirati Novosti i da ih zabrani', rekao jepredsjednik Autohtone Hrvatske stranke prava Dražen Keleminec.

S pripadnicima Hrvatskog nacionalnog fronta Keleminec je ispred ulaza u zgradu SNV-a zapalio jugoslavensku zastavu no prije toga položili su prisegu u kojoj su se zakleli da će zapaliti svaki broj tjednika 'Novosti' koji ih je prije nekoliko tjedana posebno izritirao s naslovnicom 'Oba, obadva su pala'.

'To je poruka i Borisu Tadiću, Ivi Josipoviću, Miloradu Pupovcu i svim izdajnicima na čelu sa Stjepanom Mesićem da Jugoslavije više nikada neće biti', poručili su prosvjednici.