DUGOVI IZ PROŠLOSTI

Država prijeti HRT-u ovrhom zbog 65 mil. kuna

29.10.2010 u 14:30

Bionic
Reading

Država ili, preciznije, Ministarstvo financija odlučilo je pod svaku cijenu naplatiti od HRT-a 65 milijuna duga iz 2002. godine na ime PDV-a, oko čega se vodi spor dug niz godina, a riječ je o dugovanju iz perioda kad je na Prisavlju šefovao Mirko Galić

Priča o dugu za PDV iz 2002. godine nije nova, ali novost je da je jučer održan sastanak ljudi zaduženih za rješavanje tog pitanja te da MIF traži da se pod hitno uplati 65 milijuna kuna, inače će blokirati račun HRT-a.

Dug od 160 milijuna kuna

Osim duga iz 2002. godine, otkrilo se to u svibnju2010, postojao i dug za PDV u periodu od 2005. do 2010. koji skamatama iznosi vrtoglavih 160 milijuna kuna. HRT sutada vodili Mirko Galić i Vanja Sutlić. 

Međutim, na Prisavlju se ne slažu s time i sredinom srpnja 2010. uložili su žalbu Upravnom sudu na drugostupanjsko rješenje Porezne uprave na koju još nisu dobili odgovor.

'Činjenica je da je HRT uložio žalbu na rješenje te zatražio odgodu izvršenja plaćanja od Središnjeg ureda MIF-a do presude Upravnog suda.

Ne znam temeljem čega nam onda žele sjesti na račun i naplatiti se, a nismo dobili ni nikakvo rješenje o ovrsi. Uostalom, i kad ono dođe, koliko je meni poznato, na to postoji određeni rok za žalbu.

Mi držimo da je dug iz 2002. godine otišao u zastaru i da se ne može naplatiti, ali o tome će odluku donijeti Upravni sud', kazao nam je ravnatelj zajedničkih i općih poslova na HRT-u Darije Vladimir Josić.