NAJAVLJENO NA PANTOVČAKU

Papa dolazi u Hrvatsku početkom sljedeće godine!

29.10.2010 u 11:27

Bionic
Reading

Na Pantovčaku je u petak objavljeno da će papa Benedikt XVI posjetiti Hrvatsku u prvoj polovici sljedeće godine

Na press konferenciji koju su na Pantovčaku održali predsjednik Ivo Josipović, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Marin Srakić i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, rečeno je da je pristiglo pismo od pape

Benedikta XVI koji je potvrdio da će posjetiti Hrvatsku u prvoj polovici 2011. godine.

Papa će doći u Zagreb povodom 50. godišnjice smrti Alojzija Stepinca u 2011, godini obitelji. Bozanić je rekao da će se raditi o jednom vikendu povodom nacionalnog dana obitelji, koji će se nakon njegovog dolaska slaviti tog dana, što znači da ćemo dobiti još jedan praznik.

Predsjednik Josipović rekao je da će Papin dolazak biti dodatni poticaj svima njima u promicanju politike regionalnog pomirenja i reformi koje se provode. Možemo dodati da će se povodom dolaska Pape osnovati komisija sastavljena od predstavnika Ureda predsjednika, Vlade RH i Katoličke crkve.

'Radujem se što je predsjednik naše države objavio radosnu vijest jer posjet Svetoga Oca jednoj državi i Crkvi je uvijek radosna vijest, osobito radosna vijest za vjernike', proučio je kardinal Bozanić.

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Marin Srakić je izrazio nadu da će Papin posjet biti poticaj hrvatskom narodu i svećenstvu kao što je to bilo kada je dolazio Ivana Pavao II te je izrazio mišljenje da će i ovaj pohod ostati zlatnim slovima upisan u povijest našega naroda.