LJETO IZA NAS

MORH: protupožarne snage uspješno odradile zadaće

28.10.2010 u 23:08

Bionic
Reading

Protupožarne namjenski organizirane snage (PP NOS) OSRH pravodobno i učinkovito su odradile sve zadaće u ovogodišnjoj sezoni, istaknuto je tijekom današnjeg sastanka o ovogodišnjoj protupožarnoj sezoni održanog u vojarni 'Knez Trpimir' u Divuljama, izvijestilo je Ministarstvo obrane

Raščlambi protupožarne sezone u Zapovjedništvu PP NOS-a nazočili su predstavnici OS RH na čelu sa zamjenikom načelnika Glavnog stožera OS RH za operacije kontraadmiralom Zdenkom Simičićem, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader te pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika RH za priobalje Tomislav Vuko sa sedam županijskih vatrogasnih zapovjednika priobalja.

O angažmanu i aktivnostima pripadnika Oružanih snaga u ovogodišnjoj protupožarnoj sezoni govorio je zapovjednik Protupožarnih namjenski organiziranih snaga OS RH general bojnik Mate Obradović istaknuvši da su te snage na požarištima angažirane 90 puta, pri čemu su zračne snage ostvarile 1299 sata naleta. Također, rekao je da su sve zadaće odrađene pravodobno i učinkovito

Načelnik Glavnog stožera OS RH kontraadmiral Zdenko Simičić istaknuo je zadovoljstvo suradnjom Protupožarnih namjenski organiziranih snaga i priobalnih županijskih vatrogasnih zapovjednika koji združeno djeluju u provedbi protupožarnih zadaća.

Pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika za priobalje Tomislav Vuko u svom je govoru istaknuo iznimno zadovoljstvo odrađenim poslom. 'Ovo je jedna od najboljih godina, a dokaz je kvalitetno odrađena sezona koja počiva na suradnji, povjerenju i koordinaciji civilne i vojne komponente', rekao je Vuko.

Protupožarne namjenski organizirane snage ustrojene su za posebne mjere zaštite od požara. Sastavljene su od dijelova Hrvatske kopnene vojske, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, Hrvatske ratne mornarice i Bojne za specijalna djelovanja. Za ovogodišnju protupožarnu sezonu, koja je počela 1. svibnja i traje do 31. listopada, angažirano je 6 zrakoplova CL-415, 6 zrakoplova tipa AT-802 A/F, 4 helikoptera Mi-8 MTV-1, helikopter tipa Bell 206B, zrakoplov PC-9 Pilatus i zrakoplov An-32, stoji u priopćenju.