Hrvatska U TIJEKU I DOBIVANJE OSTATKA

DORH ima dostupnu dokumentaciju u aferi Daimler

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) priopćilo je danas da je u sklopu međunarodne pravne pomoći zatražilo od Ministarstva pravosuđa Sjedinjenih Američkih Država te od njih i dobilo dostupnu dokumentaciju u predmetu nabave 210 vatrogasnih vozila za hrvatski MUP od tvrtke Debis

DORH je time odbacio kao netočne navode u jednom dnevniku koji je danas objavio da Amerikanci hrvatskom tužiteljstvu nisu dostavili sve papire važne za istragu mita u aferi Daimler i da su zatajili 103 ključne stranice.

DORH navodi da mu Ministarstvo pravosuđa SAD-a nije moglo dostaviti određenu dokumentaciju sukladno zakonima u SAD-u, pa ga je uputilo da se za tu dokumentaciju obrati odvjetniku Daimlera u SAD-u koji je sukladno Sporazumu o nagodbi između Ministarstva pravosuđa SAD-a i Daimlera dužan surađivati s istražnim tijelima drugih zemalja.

Slijedom navedenog, u tijeku je ostvarivanje kontakta s odvjetnikom tvrtke Daimler radi pribavljanja preostale dokumentacije.

To je DORH priopćio, kako navodi, slijedom netočnih navoda, a radi istinitog izvješćivanja, ističući da u tom predmetu ima dobru suradnju s Veleposlanstvom SAD-a u Hrvatskoj i s Ministarstvom pravosuđa SAD-a.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još