Hrvatska NAKON SDP-OVE KOŠARICE

Kosor: Milanović sve želi pretvoriti u prah i pepeo

Predsjednica vlade Jadranka Kosor izjavila je danas, komentirajući negativan odgovor predsjednika SDP-a Zorana Milanovića na njezin poziv čelnicima parlamentarnih stranaka na sastanak o završetku pregovora s EU-om, da će oni koji su za ulaz Hrvatske u EU doći, a oni koji su protiv neće

'Moj jednostavan komentar je - tko jest za to da se taj posao završi, ulazak u EU, doći će na taj sastanak, a tko nije, naravno, neće doći', kazala je Kosor novinarima u Hrvatskome saboru uoči sjednice kluba HDZ-a.

Premijerka je sve parlamentarne stranke pozvala na sastanak u vezi s unaprjeđivanjem komunikacijske strategije prema građanima o hrvatskom ulasku u EU, a Milanović je poziv odbio kazavši kako u njemu vidi 'u prvom redu marketinške, a ne državničke motive' te da se 'ne navodi format sastanka' što je 'nastavak prakse' njezina prethodnika Ive Sanadera.

Komentirajući Milanovićev odgovor, Kosor je dodala: 'Jedino mi je možda, čak i za njega, mrvicu previše, usudila bih se reći, mržnje i prijezira i apsolutno želje da se sve pretvori u prah i pepeo. Ali svatko ima pravo na svoj stil, na odnos prema drugim ljudima i na odnos prema životu', rekla je premijerka.

Dodala je i kako je zadovoljna potporom koju je jučer dobila u Bruxellesu u razgovorima s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom i povjerenicom za pravosuđe Viviane Reding.

'Jučer sam dobila punu, pravu, potporu kojom sam jako zadovoljna, a čeka nas posao za završetak pregovora i za referendum', kazala je Kosor uoči sjednice kluba HDZ-a na kojoj će se raspravljati o točkama dnevnog reda saborske sjednice, pa tako i o SDP-ovu prijedlogu da se predsjednici vlade izglasuje nepovjerenje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još