ŽUPNIK HOMOFOB

Jurčević najavio odlazak, nadbiskup mudro šuti

26.10.2010 u 15:48

Bionic
Reading

Kontroverzni kastavski župnik Franjo Jurčević na svom je blogu objavio da u dogovoru s nadbiskupom, mons. Ivanom Devčićem, odlazi iz Kastva, no iz nadbiskupije to opovrgavaju

‘Mnogima će to biti drago, nekima još draže, a nekima će biti i žao. Tako je to uvijek i u svim prigodama. Jedino krijem datum kada će se to dogoditi’, napisao je župnik Jurčević.

Naglasio je da njegov odlazak nema nikakve veze s njegovim pisanjem na blogu ni s napadima i pisanjima dnevnog tiska i raznih TV postaja o njemu.

Iz svega napisanog dalo se zaključiti da je župnik Jurčević zaista razgovarao s mons. Devčićem, što je ovaj nedavno i najavio. No njihov se susret još uopće nije dogodio, doznajemo u nadbiskupiji.

‘Nikakvog dogovora ni razgovora po tom pitanju između župnika Jurčevića i nadbiskupa Devčića nije bilo. Ali, budući da je Franjo Jurčević čovjek od riječi, nema sumnje da će postupiti kako je objavio i da će doskora javnost upoznati i s datumom svog odlaska. Uprava nadbiskupije, po Crkvenim propisima, ima dužnost poštivati takvu odluku jednog svog župnika’, rekao nam je voditelj Odjela za odnose s javnošću Riječke nadbiskupije Danijel Delonga.

Provocira li opet župnik Jurčević naslutivši sankcioniranje, ostaje nam vidjeti. Nedavno je, naime, na svome blogu javno promicao nasilje, homofobiju i neoustaštvo te je čak postao i estradna ličnost, nakon što se zbog toga pojavio u jednoj showbiz emisiji.