ŠEF SPECIJALACA JANIĆ:

'Dali smo sve od sebe, ali morali smo pucati'

Bionic
Reading

'Dali smo sve od sebe da ovu situaciju riješimo mirnim putem, ali nije išlo. Grgić je očito odlučio ići do kraja, bacio je tri bombe, a kada je izvadio upaljač četvrte, u njega su onda ispaljeni meci', kazao Zdravko Janić, šef Specijalne policije

Janić je objasnio da je Ivica Grgić koji je u policijskoj akciji jutros ubijen nakon što je od ponedjeljka popodne prijetio na benzinskoj postaji, u ruksaku imao još šest bombi. Janjić opravdava postupak policije jer su, kako kaže, prve kuće od benzinske postaje udaljene tek desetak metara, piše portal dalmacijanews.com

'Žao mi je što je ova akcija završila smrtnim slučajem. Pokušali smo Grgića odvratiti od njegovog nauma tehnikom iscrpljivanja. Ujutro smo se ipak odlučili za akciju, kad smo mislili da je zaspao, krenuli smo na njega i elektrošokerom, no to nije imalo nikakvog utjecaja', rekao je Janjić.

Ivica Grgić imao je psihičkih problema zbog kojih se liječio u KBC-u Split. 'Bio je dobar čovjek, ali su njegovi psihički problemi bili dominantni. U ovom slučaju nije kriva ni država ni njegov socijalni status. Da je imao milijune eura, njegova bolest bi bila presudna za ovakav čin', kazao je Goran Dodig, predstojnik Klinike za psihijatriju KBC-a Split.

Ranjeni je specijalac dobro

Pripadnik specijalne policije koji je jutros ranjen krhotinom bombe što ju je bacio 40-godišnji muškarac koji je bio zaposjeo autocisternu na benzinskoj postaji Meterizi, između Splita i Solina, operiran je u splitskome Kliničkom bolničkom centru (KBC) te je izvan životne opasnosti.

'Geler koji je ušao četiri centimetra u dubinu mišića u području desnog lakta nismo mogli izvaditi ambulantski pa smo pacijenta podvrgnuli operativnom zahvatu', izjavio je predstojnik Klinike za kirurgiju splitskoga KBC-a Vedran Radonić.

Po njegovim riječima, operacija je protekla u najboljem redu, a pacijent će ostati nekoliko dana na odjelu vaskularne kirurgije. 'Radi se o tzv. ratnoj rani pa će pacijent primati antibiotike da se rana ne bi inficirala', objasnio je Radonić, dodajući da pacijentu nije ugrožen život.