U ROKU TRI MJESECA

Dubrovnik - uskoro rješenje problema sa strujom

25.10.2010 u 21:37

Bionic
Reading

Razvoj elektroenergetske mreže na području Dubrovnika i elektroenergetske studije na temelju kojih se pripremaju dokumentacija i projekti za izgradnju elektroenergetskih objekata Plat i Srđ predstavljeni su danas u Dubrovniku

Studije su predstavili Institut za energetiku iz Zagreba, zagrebački Fakultet za elektroniku i računarstvo te Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje iz Splita.

Na predstavljanju su bili i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić i član uprave HEP-a Damir Pečvarac.

Član Uprave HEP-a Pečvarac govorio je o projektu trafostanice Srđ i Plat, pri čemu je istaknuo kako je za trafostanicu Srđ u tijeku pokretanje postupka javne nabave te da se početak radova može očekivati za tri mjeseca, a sličan je rok za početak radova najavljen i za trafostanicu Plat.

Sudionici su zahvalili predstavnicima HEP-a na trudu i zauzimanju za rješenje problema vezanog uz opskrbu električnom energijom na području Dubrovnika, a dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić posebice je istaknuo kako će se u razvoju distribucijske mreže posebna pozornost dati utjecaju na okoliš i izgledu prostora.