Hrvatska MARKOVINOVIĆ PORUČUJE GRAĐANIMA

'Budite rodoljubi i više trošite'

Potpredsjednik HDZ-ovog Kluba zastupnika i saborski zastupnik Krunoslav Markovinović u HRT-ovoj emisiji 'Nedjeljom u dva' govorio je o povratku Ive Sanadera i Vladinim gospodarskim mjerama

Iako je bio na famoznom okupljanju u stranačkoj središnjici HDZ-a 3. siječnja, Krunoslav Markovinović i danas tvrdi da nije znao što ga tamo čeka, a na Sanadera i njegov prekjučerašnji povratak ne gleda blagonaklono.

'Lakrdija je nastala samom Sanaderovom odlukom o povratku, no predsjednik Kluba zastupnika Andrija Hebrang tu je odigrao veliku ulogu jer je protumačio da prema članku 36 Poslovnika Predsjedništvo Sabora odlučuje o mjestima u Saboru, odnosno o rasporedu stranaka, a da Klub može sam donijeti odluku gdje će njegovi zastupnici sjediti. Ispalo je nespretno, mogla se izbjeći ta situacija koja je bila neugodna za sve', rekao je Markovinović.

HDZ-ov zastupnik nije konkretno odogovrio bi li ručao sa Sanaderom, no jasno je poručio da mu u Saboru u petak nije pljeskao.

'Ja i dalje smatram da njegov povratak nije dobar i da on nije trebao Sabor iskoristiti za svoju promociju', misli Markovinović, a i ne vjeruje da je Slovenija bila razlog zbog kojeg je Sanader otišao.

Otkako je Sanader najavio svoj povratak u saborske klupe, u medijima ne staju priče o buđenju njegovih 'spavača' u Saboru, a pri tome se najčešće spominju imena Luke Bebića, Jerka Rošina i Marija Zubovića.

'Ja nisam primijetio da oni izmiču kontroli, osim ove situacije prije neki dan. Jerko Rošin se uredno javlja i sudjeluje na sjednicama, Luka također u redu vodi sjednice', odgovorio je Markovinović.

Upitan tko je najveći glumac u Saboru, Markovinović je kao iz topa izjavio da su to Damir Kajin, 'koji non-stop ponavlja istu ulogu i isti govor' i SDP-ov Nenad Stazić, 'koji je očito na Brijunima dobio poduku od Rade Šerbedžije'.

Na opasku voditelja Aleksandra Stankovića da HDZ i Vlada slabo rade na gospodarskim mjerama, Markovinović je kazao: 'O gospodarstvu se vrlo malo piše i sve se radi u tišini. U proračunu je previše toga definirano. Pa samo ove godine isplaćena je zadnja rata kredita bivše Jugoslavije, 15 do 17 milijardi ode na mirovine i na kraju Šukeru ostane izuzetno malo za ono što se očekuje. Novaca jednostavno nema. Da smo išli u rezanje plaća, građani bi u strahu trošili još manje. Vjerujem da su građani rodoljubi, pa će još nešto više potrošiti.'

Markovinović je uvjeren da neće doći do bankrota države i bankrota HDZ-a, pa ni u slučaju da DORH sjedne na račun HDZ-a zbog novca koji se tamo navodno slijevao u sklopu afere Fimi medija.

'Neka sjedne na račun HDZ-a ako je to istina. Ja se sjećam da kad je kretala predsjednička kampanja Hebranga u kasi nije bilo ni prebijene pare', zaključio je Markovinović.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još