Hrvatska RADIMIR ČAČIĆ:

'Vlada zatvara svoje ljude - selektivno'

Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati (HNS) na čelu s Radimirom Čačićem i Vesnom Pusić istaknula je na konferenciji za novinare u Umagu da je nužno u najkraćem roku dovršiti proces borbe protiv korupcije

Sadašnja Vlada otvorila je proces borbe protiv korupcije. Ona šalje svoje ljude u zatvor, i to selektivno, ustvrdio je predsjednik HNS-a Radimir Čačić. Prema njegovim riječima, buduća vlast to neće raditi selektivno, nego će uložiti dodatni napor da se taj proces završi.

Predsjednica Kluba zastupnika HNS-a i HSU-a Vesna Pusić, komentiravši jučerašnji Sanaderov nastup u Saboru i izjavu da ga je na povratak u politiku natjerao nevjerojatan nedemokratski razvoj događaja, istaknula je da onaj koji je napustio mjesto kapetana broda u trenutku kada je brod bio pred potonućem ili u opasnosti da potone, nema pravo na politički povratak i nema legitimitet. Na pitanje može li Ivo Sanader opstruirati vlast HDZ-a, Pusić je rekla da je za to realna mogućnost vrlo mala.

Odgovarajući na pitanje postoji li dogovor između Sanadera i SDP-a oko rušenja Vlade, Vesna Pusić je ustvrdila da nikakvi dogovori ne postoje te da je SDP trenutačno prema svim pokazateljima najjača stranka u državi koja se s njima sprema povesti državu u idućem razdoblju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još