ISTARSKI ZELENI

'Rockwool' je problem cijele Istre

11.02.2009 u 16:27

Bionic
Reading

Predsjednik Zelene stranke - Zelene alternative Josip Anton Rupnik na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli ustvrdio kako događaji vezani uz Tvornicu kamene vune 'Rockwool' nisu samo problem žitelja općine Pićna, nego i cijele Istre

Po njegovim riječima, nedopustivo je da pojedinci iz Županije i općine Pićna danas osporavaju rad te tvornice. Kako je rekao, 'upravo su oni dogovarali i potpisivali dokumente o dolasku te tvornice na područje Županije' ne znajući pritom o kakvoj je tvornici i tehnologiji riječ i je li ona u skladu sa zaštitom okoliša i ljudi.

Sad su odjedanput svi protiv 'Rockwoola'. Mislimo da ih to ne opravdava pa zahtijevamo njihovu odgovornost jer su glavni krivci za dolazak te tvornice u Istru, rekao je predsjednik Zelenih Josip Anton Rupnik.

Dodao je kako su predstavnici 'Rockwoola' prije nekoliko godina odbili graditi tvornicu u industrijskoj zoni i tražili su isključivo poljoprivredno zemljište jer su znali da ispod njega ima vode koja im je, ustvrdio je Rupnik, 'nužna u procesu proizvodnje'.

Netko si je uzeo pravo da ovo zemljište pretvori u građevinsko i proda stranom investitoru. Zaštita čovjeka, okoliša i prirode temeljne su vrijednosti svih država i ustavno pravo naših građana koja, nažalost, pojedinci zbog ostvarivanja velike dobiti grubo krše na štetu svih nas, zaključio je Josip Anton Rupnik.