Hrvatska OD POPOVAČE DO KUTINE

Obnovljena Moslavačka magistrala

Završetak temeljite obnove Moslavačke magistrale od Popovače do Kutine, u duljini od 17 kilometara, čija je vrijednost 45 milijuna kuna, danas je svečano obilježena u Popovači, Voloderu, Repušnici i Kutini, mjestima povezanima tom prometnicom u Sisačko-moslavačkoj županiji koja je i finacirala građevinske radove, priopćeno je danas iz te županije

Riječ je o jednoj od najopterećenijih prometnica u Hrvatskoj, županijskoj cesti na relaciji Popovača – Kutina, s dva kružna toka čija je obnova počela krajem travnja 2009., a završena početkom jeseni ove godine.

Vrijednost obnove cijele dionice Moslavačke magistrale je 75 milijuna kuna, a kapitalnih ulaganja u obnovu ceste nastavit će se na jesen 2011., najavila je sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel.

'Prometnicu, koja je alternativni pravac dijelu autoceste Zagreb – Lipovac, nastavljamo obnavljati u jesen 2011. godine', kazala je županica Lovrić Merzel i naglasila da se tom obnovom stvaraju preduvjeti za brži gospodarski razvoj Moslavine i Zapadne Slavonije te cijele Sisačko- moslavačke županije.

Sisačko-moslavačka županija, odnosno, Županijska uprava za ceste, u proteklih je pet godina u redovno, izvanredno i pojačano održavanje cesta, sanaciju klizišta te u kapitalne projekte uložila 300 milijuna kuna, te obnovila nešto više od 100 kilometara cesta i sanirala desetak opasnih klizišta, stoji u priopćenju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još