KOSOR O REFERENDUMU

'Sabor se ponio izdajnički i kukavički'

23.10.2010 u 16:08

Bionic
Reading

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor danas je na konferenciji za novinare u Trilju nakon izborne skupštine splitsko-dalmatinske županijske organizacije istaknuo da su liberali jako žalosni što nije došlo do referenduma po pitanju Zakona o radu

Kosor nije želio komentirati odluke Ustavnog suda ističući kako su u HSLS-u legalisti.

Odluku o referendumu trebao je donijeti Hrvatski sabor, rekao je Kosor, dodajući da se vodstvo Sabora po tom pitanju ponijelo, kako je rekao, 'izdajnički i kukavički'.

Smatra da je Hrvatska upala u tešku gospodarsku i moralnu situaciju. Izbori su, kazao je Kosor, nužni kao i to da na vlast dođu mladi ljudi kako bi što prije došlo do reformi i gospodarskog oporavka.

Aktualnu situaciju u Saboru nakon povratka bivšeg premijera Ive Sanadera Kosor je ocijenio kao 'lakrdiju HDZ-a'.

'Ivo Sanader je čovjek kojem su se do jučer svi klanjali u HDZ-u , a danas mu ne daju da sjedne pored njih, to sve govori o njima', izjavio je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor.

Na izbornoj skupštini HSLS-a Splitsko-dalmatinske županije održanoj danas u Trilju nazočilo je 140 članova, a za predsjednicu je izabrana liječnica obiteljske medicine i predsjednica sinjskog ogranka HSLS-a Anita Šimac-Rako.