SADA JOJ ZA SVE KRIV SINDIKAT

Mora se ispričati direktoru HAC-a jer ga je oklevetala

22.10.2010 u 23:31

Bionic
Reading

Majda Rumora, zaposlenica Hrvatskih autocesta (HAC), obvezala se pred Općinskim sudom u Kutini da će se putem medija javno ispričati Željku Krapljanu, zamjenik direktora u HAC-u, zbog klevete i uvrede koju je protiv njega iznijela, i to u roku od deset dana počevši od 18. listopada.

Rumora je lani izjavljivala da Krapljan traži mito u zamjenu za zaposlenje u HAC-u zbog čega je on na kutinskom sudu podnio privatnu tužbu smatrajući te njezine tvrdnje montiranima i potpuno neistinitima. To su, kaže Krapljan u pismu, sada potvrdili i sudski zapisnik od 18. listopada 2010. i njezina osobna isprika, ovjerovljena kod javnog bilježnika, što ih je Krapljan dostavio medijima.

Krapljan u pismu navodi da su dvije godine medijskog linča nanijele neprocjenjivu štetu i duševnu bol njemu, njegovoj obitelji, a nanesena je šteta i ugledu i poslu u HAC-u. "Kao što sam od prvog dana tvrdio da iza svega stoji predsjednik Nezavisnoga cestarskog sindikata Mijat Stanić, sada isto potvrđuje Majda Rumora", stoji u Krapljanovu pismu medijima. Krapljan tvrdi da Stanić ne propušta ni jednu priliku kako bi ga lažno oklevetao, a često po hitnom postupku i presudio.

Najavio je kako će razmotriti i mogućnost poduzimanja "određenih pravnih radnji pred nadležnim hrvatskim pravosudnim tijelima kako bi se pravda napokon zadovoljila u cijelosti, a akteri pravedno sankcionirali".

Majda Rumora u pisanoj isprici Krapljanu, predočenoj kutinskom sudu, navodi kako "ga je lažno oklevetala jer su je bili ucijenili sindikalni čelnici Mijat Stanić i Anđelko Kasunić", a zato što je nagovorena, također se, kako tvrdi, smatra žrtvom njihove urote. Zatražila je i zaštitu predsjednika uprave HAC-a jer joj Stanić i Kasunić, kako je navela, prijete i uznemiruju je.

Nakon Rumorinih izjava o korupciji pri zapošljavanju novih djelatnika u HAC-u i tvrdnji da je od nje zatraženo 10.000 eura kako bi dobila posao te da je zbog tih svojih izjava premještena na drugo radno mjesto, lani su iz HAC-a zatražili od državnog odvjetništva da istraži sumnje u primanje mita pri zapošljavanju u toj tvrtki i opovrgnuli su da je zbog toga bila premještena.