Hrvatska TEŠKI BOLESNIK

Postupak protiv policajaca koji su priveli Mandića

Splitska je policija priopćila da je pokrenula postupak protiv trojice policajaca zbog propusta pri privođenju teško bolesnoga Grge Mandića, predsjednika Udruge oboljelih od azbestoze, potvrdila je splitsko-dalmatinska policijska uprava.

Neslužbeno se doznaje kako je postupak pokrenut protiv pomoćnika načelnika Policijske postaje u Solinu, voditelja smjene te vođe ophodnje. Policija je navela kako je utvrđeno da su policajci počinili propust u taktici vezanoj uz postupanje, što je izazvalo veliku medijsku pozornost i učinilo štetu Ministarstvu unutarnjih poslova. Terete se za teže povrede službene dužnosti, zbog čega će uskoro na disciplinski sud.

Kako se navodi u policijskom izvješću, policajci nisu pravodobno obavijestili Centar za socijalnu skrb da odvode Grgu Mandića na suđenje u Zagreb iako su to morali jer je riječ o samohranom ocu troje maloljetne djece. U trenutku njegova privođenja o djeci nije imao tko skrbiti. Grgu Mandića inače je privatno tužio Jozo Ćurković, vlasnik tvornice Salonita, koji je optužen za gospodarski kriminal i koji je u bijegu više od pet godina.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još