SAZNAJEMO U MOSTARSKOJ BOLNICI

Kutle nije vezan za krevet i može putovati

22.10.2010 u 15:43

Bionic
Reading

Miroslav Kutle je, kako smo doznali iz izvora u Klinčkoj bolnici u Mostaru, s Odjela interne medicine, bio na pregledu kod dr. Darka Markote koji mu je utvrdio srčane probleme. Dr. Markota je zaključio da je Kutle pacijent kojemu treba liječnička skrb te ga je upozorio da se do sada nije odgovorno skrbio o svom zdravstvenom stanju

Pacijenta je za sljedeći tjedan naručio za ergometrijski pregled koji je neinvazivna kardiološka pretraga kojom se na posredan način ispituje stanje i funkcionalna sposobnost krvnih žila koje krvlju opskrbljuju srčani mišić. Pretrazi se pristupa tek

kad je liječnik na temelju razgovora s pacijentom i kliničkog pregleda postavio sumnju na bolest krvnih žila srca, odnosno koronarnu bolest.

Zbog toga je dr. Markota Kutli najavio i da nakon tog liječničkog pregleda treba obvezno proći i koronarografiju kojim se snimaju krvne žile. Kod tog pregleda pacijent je svjestan cijelo vrijeme pregleda, dobije tek lokalnu anesteziju. Bolesnik istog dana može napustiti bolnicu. S tom vrstom pregleda u mostarskoj su bolnici počeli nedavno, a takvi su se pregledi u BiH dosad vršili samo u Tuzli.

Prema mišljenju medicinskih stručnjaka, Kutle nije vezan za bolnički krevet, te bi mogao putovati.

Kutle je, naime, u rujnu ove godine pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu od dvije godine i osam mjeseci u slučaju Gradski podrum te se nije pojavio na ročištima u drugim procesima koji se vode protiv njega u Zagrebu. Medicinska dokumentacija koja je iz Mostara upućena u Općinski kazneni sud u Zagrebu očito mu nije opravdanje za dolazak na ročišta. Ukoliko Kutle i dalje bude izbjegavao ročišta na zagrebačkom Općinskom sudu, liječnička mu dokumentacija iz Mostara očito neće biti dovoljna da izbjegne moguće određivanje pritvora zbog ignoriranja sudskih poziva.

Protiv Kutle se vodi nekoliko kaznenih postupaka među kojima su postupci za malverzacije vezane za Tisak, Slobodnu Dalmaciju, Dionu i Gradski podrum. U posljednje je vrijeme u medijima i javnosti dovođen i u vezu s nizom drugih malverzacija kao što su njegovi vlasnički udjeli u tvrtkama Juraja Hrvačića, vlasnika Radija Antena i drugih medija, njegovim tajnim udjelima u Podravci, uzimanju kredita u Hypo Alpe Adria banci uz posredovanje Ive Sanadera, njegovom udjelu u Fima mediji, Europa Press Holdingu... Dovodi ga se u vezu i s nastojanjem dovođenja Kamenskog u stečaj zbog vrijednog zemljišta te tvrtke.

Još prošle godine u lipnju Kutle je bio uhićen na granici s BiH, kod Vrgorca, uoči objave presude na zagrebačkom Općinskom sudu u slučaju Gradski podrum. Tada je Ravnateljstvo policije potvrdilo je da je Kutle uhićen radi kriminalističke obrade koja se protiv njega provodila. Nakon obavijesnog razgovora, pušten je.