KAMO IDE OVAJ SVIJET?

Majka s četvero djece izbačena na ulicu

21.10.2010 u 09:41

Bionic
Reading

Policija je na ulicu izbacila nezaposlenu samohranu majku četvero djece Sonju Cvetnić iz stana u širem centru grada, u blizini Kamenskog

Deložaciju već godinama planira tvrtka Stanograd, a na zemljište na kojemu su do jučer živjela djeca s majkom polaže pravo još od 1990, piše Hrt.hr.

Prvi vlasnik je 1990. godine jednostavno izvlašten u korist Stanograda, koji je tada vodio Nikica Valentić. Od javnog je interesa bila, pisalo se, gradnja još jedne poslovno-stambene zgrade.

U roku od dvije godine zgrada nije izgrađena, a zemljište je vraćeno prvotnom vlasniku, koji je u međuvremenu umro. Prema oporuci, zemljište je ostavio Igoru Galoviću i naglasio da Sonja Cvetnić ima pravo uživanja stana do smrti.

S parcele koja nije predmet spora izbacili su Sonju i četvero djece starosti od četiri do 15 godina. 'Nitko se ne može suprotstaviti Škegri, Valentiću, ali se može samohrana majka s četvero djece izbaciti na ulicu. Toga nema nigdje osim kod nas', kaže ogorčena Sonja Cvetnić.

Nakon deložacije, nikakav smještaj nije ponuđen Sonji i djeci. Ostali su bez svih svojih stvari. Stanograd je promijenio brave, Sonja više ne može ući u svoj stan. U Gradu Zagrebu, koji je izvlastio vlasnika u korist Stanograda, uputili su nas na Centar za socijalnu skrb. Oni su bili nazočni i jedino su željeli djecu odvesti u dom. Sonja nije dopustila da se razdvoje. Grad im nije ponudio nikakav alternativni smještaj.