STRAH OD KONKURENCIJE

Zagrebački taksisti počeli štrajk

21.10.2010 u 09:22

Bionic
Reading

Zagrebački taksisti jutros u 5 sati ponovno su započeli štrajk jer, kako ističu, grad osporava njihove zahtjeve vezane uz novu odluku zagrebačke Gradske skupštine o taxi prijevozu, te o novom projektu jeftinije taxi usluge, doznaje se u Udruzi Radio taksi Zagreb.

Oko tisuću zagrebačkih taksista štrajkat će, kako kažu, dok se ne postigne dogovor s Gradskom skupštinom, a za vrijeme štrajka obavljat će prijevoz samo za potrebe Zavoda za transfuziju krv.

U jučerašnjem priopćenju Udruge Radio taksi Zagreb, uz najavu štrajk, istaknuto je kako grad Zagreb osporava njihove zahtjeve, pa i one oko kojih je bio postignut dogovor.

Naveli su i kako se novom odlukom o taksi prijevozu u Zagrebu određuje novi broj taksi vozila u gradu, te ukidaju neka stečena prava na taksista.

Udruga Radio taksi Zagreb najavila je da će njihov štrajk trajati do konačnog dogovora između Udruge i Zagrebačke gradske Skupštine o novoj odluci o taksi prijevozu u gradu Zagrebu, koja je na dnevnom redu Gradske skupštine 26. listopada.

Predsjednika zagrebačke Skupštine Borisa Šprema, za kojega napominju da je ranije podržao njihov projekt jeftinije taksi usluge "taksi plus", zagrebački taksisti optužuju da se sad ne zalaže za to da Zagrepčani dobiju bolju i jeftiniju taksi uslugu, da nastoji uvećati broj taksija u gradu i pogodovati tajkunima "koji žele ulaz na naše tržište".

Udruga Radio taksi Zagreb okuplja 1034 zagrebačka taksista.