Hrvatska STRAH OD KONKURENCIJE

Zagrebački taksisti ponovo idu u štrajk

Zagrebački taksisti sutra ponovno počinju štrajk jer, kako tvrde, grad osporava njihove zahtjeve, pa i one oko kojih je bio postignut dogovor, a za vrijeme štrajka će obavljati prijevoz samo za potrebe Zavoda za transfuziju krvi.

Štrajk će početi u pet ujutro, a trajat će do konačnog dogovora između udruge Radio taksi i Zagrebačke gradske Skupštine oko nove odluke o taksi prijevozu u gradu Zagrebu, koja je na dnevnom redu Skupštine 26. listopada.

U priopćenju Udruge Radio taksi Zagreb, koja okuplja 1034 zagrebačka taksista, kaže se kako se novom odlukom o taksi prijevozu u Zagrebu određuje novi broj taksi vozila u Gradu Zagrebu te ukidaju neka stečena prava na taksista.

Predsjednika zagrebačke Skupštine Borisa Šprema, za kojega napominju da je ranije podržao njihov projekt jeftinije taksi usluge "taksi plus", zagrebački taksisti optužuju da se sad ne zalaže za to da Zagrepčani dobiju bolju i jeftiniju taksi uslugu, da nastoji uvećati broj taksija u gradu i pogodovati tajkunima "koji žele ulaz na naše tržište".

To ne možemo smatrati borbom za liberalizaciju tržišta, već očitom zloupotrebom položaja i moći, navodi se u priopćenju, u kom taksisti spočitavaju SDP-u da "tolerira takvo ponašanje, a zalaže se za borbu protiv korupcije i socijalna prava".

"Zagrebački taksisti će braniti svoja radna mjesta i službu koju su ustanovili generacijskim trudom. Nadamo se da će javnost sagledati ove događaje u pravom svjetlu", ističe se u priopćenju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još