Hrvatska OČEKUJE SE ODLUKA MIP-A

Želi li Sabor Sanadera ili ne?

  • Autor: Maja Šurina
  • 20.10.2010 14:41:34
  • 20.10.2010 13:56:18

Mandatno-imunitetno povjerenstvo trebalo bi danas donijeti odluku može li bivši premijer Ivo Sanader aktivirati svoj saborski mandat te može li svoj mandat zamrznuti bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić

Prema poslovniku Sabora, za Ivu Sanadera ne bi trebalo biti problema pri povratku u parlament. Naime, Sanader je zahtjev za aktiviranje zastupničkog mandata Saboru dostavio 13. listopada 2010. godine, a sama aktivacija mandata u mirovanju mora uslijediti osmi dan od podnošenja zahtjeva.

Dok u SDP-u smatraju da Sanader ima pravo na mandat, pravo je pitanje da će se u cijeloj situaciji postaviti HDZ. Iako je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor prije neki dan poručila da Sanader ima pravo na mandat, zbunjujuće poruke slao je HDZ-ov predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva Damir Sesvečan, koji je govorio da postoji više scenarija.

'Teorijski može se dogoditi da ne se ne postigne kvorum u Saboru, zastupnici mogu ne dignuti ruku, ali zakon kaže da se osmog dana aktivira mandat. Može se svašta', kazao je prije tjedan dana Sesvečan.

Hoće li HDZ uspjeti naći kakvu rupu u zakonu ili će dopustiti povratak Sanadera u Sabor, vidjet će se popodne.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još