Hrvatska PREDSJEDNIK ZA REFERENDUM

'Da sam ustavni sudac, ne bih ovako glasao'

Nakon burnih reakcije oporbe, na odluku Ustavnog suda o referendumu o ZOR-u reagirao je i predsjednik Ivo Josipović koji je uvjeren da će ona imati dalekosežne posljedice

'Da sam ustavni sudac, ne bih ovako glasao', jasno je nakon sjednice svog Vijeća za socijalnu pravdu poručio predsjednik Ivo Josipović, poručivši pritom da ovakvom odlukom nije poštivana volja koju je izrazio veliki broj građana Hrvatske.

'Podsjećam samo da ova odluka ne smeta Saboru da još jednom razmotri potanje raspisivanja referenduma ili barem kompromisno rješenje, na koje su bili pristali sindikati, da se parlament obveže na raspisivanje referenduma u slučaju da Vlada ponovo poželi promijeniti sporne odredbe ZOR-a. Time bi sve stranke u Saboru pokazale da poštuju volju naroda, a i očuvao bi se socijalni dijalog iznimno važan u ovakvo osjetljivoj situaciji', kazao je Josipović.

Što se pak tiče najava sindikata i nekih oporbenih čelnika da bi borbu mogli nastaviti na ulici, Josipović je rekao da je 'ustavno pravno sindikata i građana da mirnim prosvjedima izražavaju svoje stavove'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još