IMOĆANI UZELI NOVAC, OTPAD NE

Hoće li se Makarska opet gušiti u smeću?

20.10.2010 u 10:01

Bionic
Reading

Makarska bi ponovo mogla imati problem sa smećem. Naime, Imotski ne želi primati makarsko smeće na deponij u suhom jezeru Kozjačić, gdje su neki dan dovezene bale smeća s Makarskog primorja

Mještani nisu dozvolili kamionima da istovare otpad te su negodovali kod gradonačelnika. Zbog nezadovoljstva građana Imotskog, gradonačelnik Ante Đuzel sazvao je izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća, na kojem je jedina točka dnevnog reda bila rasprava o primanju baliranog smeća s područja Makarske.

Grad Imotski je 2005.godine zajedno s Vrlikom, Trogirom i Splitom potpisao ugovor s Fondom za zaštitu okoliša, po kojem se obvezao primiti određenu količinu otpada iz Makarske. Prema Pravilniku o ekorenti, Fond je isplatio Imotskom tri milijuna kuna.

Nakon vijećanja, svih devet vijećnika koji su prisustvovali sjednici, pet iz vladajućeg HDZ-a i četiri iz oporbenog HSP-a, jednoglasno je izglasalo odluku kojom se ugovor sklopljen s Fondom za zaštitu okoliša stavlja izvan snage.

Imotske vlasti su tako odlučile da u Kozjačić više neće deponirati otpad s makarskog područja, kao ni iz bilo kojeg drugog grada Splitsko-dalmatinske županije.

Kamioni s balama smeća, nakon odluke imotskih vlasti, vraćeni su u Makarsku, a hoće li Imoćani vratiti novac Fondu, ostaje za vidjeti.