UBOJSTVO PUKANIĆA I FRANJIĆA

Karamarko zbog Šipušića osniva Stručnu skupinu

19.10.2010 u 14:25

Bionic
Reading

Ministar MUP-a Tomislav Karamarko odlučio je, nakon jučerašnjeg svjedočenja pomoćnika načelnika odjela krimpolicije VI. policijske postaje Nenada Šipušića na suđenju za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, oformiti posebnu Stručnu skupinu s ciljem analize postupanja policijskog službenika

U priopćenju, koje potpisuje glasnogovornik Krunoslav Borovec, stoji da će, 'sukladno rezultatima i zaključcima Stručne skupine, glavni ravnatelj policije donijeti odluku o eventualnom poduzimanju stegovnih ili kaznenopravnih sankcija prema Šipušiću'.

Nenad Šipušić

Usto se napominje da se 's rezultatima rada Stručne skupine neće izlaziti u javnost prije nego što njezin rad bude u potpunosti dovršen, a posebno kako bi se izbjegla bilo kakva konotacija o tome da se, kroz aktivnosti Stručne skupine, želi utjecati na ocjenu sudskog vijeća o iskazu Šipušića, u kontekstu krivnje optuženih u ovom kaznenom postupku'.

Podsjetimo, tijekom svjedočenja Šipušić je otkrio da je desetak dana prije ubojstva od trećeoptuženog Amira Mafalanija dobio informaciju da će se u centru Zagreba dogoditi ubojstvo, ali nije znao ni tko bi trebao biti ubijen ni tko bi trebao biti počinitelj.

Međutim, znao je da je tu informaciju Mafalani dobio od prvooptuženog Roberta Matanića, ali s njom nije upoznao nikoga od nadređenih, nije sastavio nikakvo izvješće, a kada se dogodilo ubojstvo, također nije kontaktirao nikoga od svojih šefova premda su podaci koje je u nekim drugim situacijama dobivao od Mafalanija bili pouzdani.