PREDSJEDNIK SO LADONJE

Angelo Mattich podnio ostavku

18.10.2010 u 15:38

Bionic
Reading

Višnjanski načelnik Angelo Mattich izvijestio je javnost da je danas podnio ostavku na mjesto potpredsjednika udruge te predsjednika Središnjeg odbora Ladonje

'Danas sam učinio nešto što je po meni vrlo moralno, dao sam ostavku na sve svoje funkcije u Ladonji jer ne želim dopustiti da se medijskim konstrukcijama blati udruga', pojasnio je. Kako veli, po anketama je vidljivo da Ladonja na izborima dobiva jedan saborski mandat pa je vrlo jasno zbog čega su u IDS-u nervozni.

Ostavku na mjesto općinskog načelnika, kako to putem medija zahtijeva IDS, nije dao, no veli da je zakon glede procedure kako se smjenjuje načelnik vrlo jasan.

'Po prirodi sam legitimist i zalažem se da se na Općinskom vijeću može raspravljati o svemu, pa i o ponašanju načelnika. No smatram da su u ovom slučaju mediji i politika bili tužitelj, porota i sud. Neka institucije odrade svoj dio posla pa tek onda neka se pokrene pitanje moje odgovornosti', kaže Mattich, kojeg večeras u Višnjanu, barem prema najavi oporbenog IDS-a, očekuje vruća sjednica Općinskog vijeća.