NEVRIJEME U DALMACIJI

Snimatelj se našao usred pijavice u Makarskoj

17.10.2010 u 17:11

Bionic
Reading

Nestabilno vrijeme u Dalmaciji praćeno olujnom burom i grmljavinskim pljuskovima dovelo je do nastanka pijavice iznad Makarske

Izrazito nestabilno vrijeme tijekom vikenda vlada diljem Dalmacije. Lokalno su zabilježeni jači grmljavinski pljuskovi. Najviše kiše zadnja dva dana palo je na krajnjem jugu Dalmacije, u Konavlima.

Crometeo postaja Gruda izmjerila je preko 200 litara kiše po metru četvornom, a nevrijeme je bilo praćeno tučom. Poplavilo je konavolsko polje, izlile su sve lokalne rijeke i potoci, uključujući Ljutu i Kopačicu. Dio lokalnih cesta nalazi se pod vodom.

Tamošnji vatrogasci imali su nekoliko intervencija jer je poplavljeno nekoliko objekata. Bujice su na cestu nagomilale zemlju i mulj, a ima i polomljenih grana.

U ranim popodnevnim satima nevrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom zahvatilo je šire makarsko područje. Iz olujnog kumulonimbusa stvorila se pijavica nad samim gradom.

Iako je prizmeni dio pijavice prešao kroz gusto naseljeno područje, veće štete nije napravila. Kako doznaje dalmacijanews.com, pijavica je oštetila nekoliko krovišta, lomila grane i dizala manje predmete s tla. Trajala je svega nekoliko minuta, a potom je nestala.