JEZERINAC BRANITELJIMA

'Vrijeme je borbe protiv zla medijskih presuda'

16.10.2010 u 21:01

Bionic
Reading

Na 10. hodočašću hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji u Mariji Bistrici okupilo se danas oko dvije tisuće hodočasnika iz cijele Hrvatske u organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u suradnji s udrugama iz Domovinskog rata i Vojnim ordinarijatom.

"Kao što smo u Domovinskome ratu svi bili ujedinjeni istim ciljem i vođeni istom željom za stvaranje slobodne i demokratske države, tako smo i danas na putu k punopravnom članstvu u Europskoj uniji. Izgrađujući domovinu za buduće generacije pokazujemo da je Hrvatska zemlja snažnih i odlučnih ljudi koji njeguju istinske ljudske vrijednosti: mir, slogu, dostojanstvo, zajedništvo i ljubav, da vjerujemo u sebe i zahvaljujemo Bogu na pruženoj dobroti, strpljivosti i radosti", istaknuo je u prigodnoj riječi ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić

Prisjetio se svih poginulih u Domovinskome ratu, a među njima i ratnog zapovjednika obrane Borova Naselja Blage Zadre koje je poginuo na današnji dan 1991. godine u obrani Vukovara kod Trpinjske ceste.

Misno slavlje u crkvi na otvorenom blaženog Alojzija Stepinca predvodio je vojni ordinarij Juraj Jezerinac, koji je poručio hrvatskim braniteljima da njihova borba i dalje traje, ali bez oružja.

"Rekao bih da nije više čas da se borite protiv vojnih agresora i njihovih nišana. Ali jest vrijeme vaše borbe protiv agresije zla koje nas je otrovalo ili nas još truje: zlo međusobne klevete i podjela, zlo medijskih presuda i osuda prije nego se dokaže krivnja, zlo korupcije i nepravde, zlo besposlenosti i siromaštva, zlo kocke, droge i drugih moralnih i etičkih devijacija, a sve pod plaštem ljudskih prava", upozorio je Jezerinac.

Poručio braniteljima i njihovim obiteljima neka budu čvrsti, da ih ne slomi bilo kakvo zlo ili nepravda te da ostanu ponosni kao što su bili i u vrijeme obrane Hrvatske. "I danas, kada smo slobodni, kad se nalazimo pred materijalnom, a prije svega duhovnom obnovom, želim vam da pobjeđujete svoje ljudske slabosti u obnovi koja nas čeka, rekao je, među ostalim, vojni ordinarij Jezerinac okupljenim hodočasnicima.