SUDAC ODGOVARA NA OPTUŽBE

'Polančec je mogao je tražiti moje izuzeće'

15.10.2010 u 22:52

Bionic
Reading

Predsjednik sudskog vijeća Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić, koje je u petak nepravomoćno na godinu i tri mjeseca zatvora osudilo Damira Polančeca zbog naručivanja studije o konvalidaciji za koju je plaćeno 500 tisuća kuna odvjetniku Petru Miletiću, odgovorio je na napade bivšeg potpredsjednika Vlade u kojima ga je on optužio da je presudu donio puno prije negoli je sudski proces završen što mu je potvrdio Vladimir Šeks

Iako isprva nije znao kako bi protumačio Polančecov napad, jer je, kako reče, bio zatečen njegovom izjavom, Turudić se ipak 'zbrojio' i kazao kako ipak misli da 'Polančec zna u sebi da je presuda donesena na sudu, a ne na nekom drugom mjestu'.

'Svojim izjavama Polančec je uvrijedio sud i sudsko vijeće. Ako su Polančec i njegov odvjetnik smatrali da sam pristran mogli su tražiti moje izuzeće. Ovo je sve vrlo nekorektno i paušalno napadanje', kazao je Turudić u trećem Dnevniku HTV-a.

Sudac nije negirao da poznaje Vladimira Šeksa, ali je i dodao da se čuju vrlo rijetko uglavnom zbog posla.

'Poznajem Šeksa i posljednji put smo se čuli oko izmjena zakona o Državno sudbenom vijeću', istaknuo je Turudić.

Upitan bili se nešto promijenilo u presudi da mu je Polančec predočio izjavu koju je u petak navečer podijelio medijima, a koja je ovjerena kod javnog bilježnika 27. rujna u kojoj između ostalog stoji kako mu je Šeks potvrdio presudu sličnu onoj koja mu je izrečena, Turudić kazao kako se ne bi ništa promijenilo.

'Pitate me je sam li presudu donio po savjesti. To je vrlo nekorektno, jer bih se ja sad trebao braniti, a nemam od čega. Međutim, radi zaštite svog integriteta moram reći da sam presudu donio po vlastitoj savjesti', zaključio je.