POKAZNA VJEŽBA MUP-A

Pogledajte interventnu policiju u akciji

15.10.2010 u 19:07

Bionic
Reading

Čak 275 interventnih policajaca Ministarstva unutarnjih poslova iz osam policijskih uprava održali su danas u bivšoj Vojarni sv. Katarine na Pulcu u Rijeci godišnju pokaznu vježbu

Na temu 'Provođenje obuke interventnih jedinica policije prema aktualnim slučajevima iz prakse', interventni policajci izveli su vježbe rješavanja konkretnih zadaća u 'realnim' uvjetima.

Osiguravali su navijačku skupinu, prikazali su rad sa službenim psima te uz njihovu pomoć pronašli i uhvatili počinitelja kaznenog djela razbojništva, prikazali su i savladavanje pasivnog otpora i tehniku spuštanja s jednog objekta, zatim su zaustavili vozilo u pokušaju bijega te uhitili vozača, prevenirali i suzbili narušavanje javnog reda i mira u većem obimu te na kraju pokazali umijeće borilačkih vještina.

Vježbu je promatrao i ravnatelj policije Oliver Grbić koji ju je ocijenio uspješnom te istaknuo da je ova vježba pravi pokazatelj zavidne razine obučenosti, profesionalnosti i spremnosti djelatnika policije.

Grbić je podsjetio da je u devet godina otkako je interventna policija osnovana, uloženo mnogo truda, financijskih sredstava, tehnike i zalaganja samih policajaca kako bi interventna policija postigla i zadovoljila sve europske standarde, za što su veliku ulogu odigrali strateški partneri iz Njemačke.

'Cilj je bio postići zadovoljavajuću razinu spremnosti za poduzimanje svih aktivnosti koje će, kada to bude potrebno, građanima Hrvatske osigurati miran i spokojan život', naglasio je Grbić.

Da policija radi svoje zadaće od onih najblažih do najsloženijih te da je obučenost policije na zavidnom nivou, potvrdio je i zapovjednik zapovjedništva interventne policije MUP-a Josip Turkalj.

'Mislim da je bilo vrlo poučno i interesantno vidjeti pojedine situacije od rješavanja pasivnog otpora i ponašanja policijskih službenika, koji nije nimalo represivan i koji se odnosi sa velikom pažnjom prema prosvjednicima, do njihovog privođenja', rekao je Turkalj.