Hrvatska BEZ POSLA ZBOG PRESUDE

Ministre, riješite slučaj nepotkupljivog suca!

Predsjednica Udruge za borbu protiv kriminala i korupcije te za zaštitu ljudskih, radnih i drugih prava građana Zviždač Vesna Balenović pozvala je ministra pravosuđa da riješi slučaj bivšeg suca Prekršajnog suda u Sisku Tončija Majice

SISAK - Sudac Majica je 2005. INA-inu Rafineriju nafte u Sisku i njezina tadašnjeg direktora proglasio krivima zbog prekomjernog onečišćenja zraka u Sisku, a zbog te presude ostao je bez posla.

Ustvrdivši da je sudac Majica zbog svoga rada postao žrtva sustava jer je pravednom presudom spasio zdravlje i život Siščana, ali je bio nepodoban jer nije udovoljio interesima naftnog lobija, Balenović je pozvala ministra Ivana Šimonovića da na Prekršajni sud u Sisku pošalje upravni nadzor iz Ministarstva pravosuđa.

Majica je kao član Udruge Zviždač ustvrdio da Prekršajni sud u Sisku u proteklih pet godina, osim njegove presude, nije riješio nijedan drugi optužni prijedlog protiv zagađivača zraka, a takvih je prijedloga bilo više.

Glasnogovornik Sisačke eko akcije (SEA-e) Danijel Prerad naveo je da je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva u posljednjih šest mjeseci podnijelo dvije prekršajne prijave protiv INA-e i sisačke Rafinerije nafte zbog prekomjernog onečišćenja zraka sumporovodikom i ugljičnim monoksidom.

Između ostalog, pita se i 'zašto inspekcija nije podnijela optužni prijedlog protiv odgovornih za te dokazane slučajeve prekomjernog onečišćenja zraka u Sisku'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još