JANDROKOVIĆ OPTUŽUJE

Sanader je patetičan i laže!

13.10.2010 u 14:34

Bionic
Reading

Objašnjenje bivšeg premijera Ive Sanadera da je odstupio s dužnosti zbog slovenske blokade hrvatskih pristupnih pregovora i jer nije htio trgovati hrvatskim teritorijem laž je i patetična izjava u koju ne vjeruje nitko ozbiljan, izjavio je danas u Zagrebu ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković

'U Hrvatskoj nema ozbiljnog čovjeka koji u to vjeruje. To je patetična izjava čovjeka koji je pobjegao, a sada se predstavlja kao veliki zaštitnik nacionalnih interesa', rekao je Gordan Jandroković novinarima nakon susreta s austrijskim kolegom Michaelom Spindeleggerom

Šef hrvatske diplomacije 's gnušanjem' je odbacio tvrdnje da je bilo tko pokušao trgovati hrvatskim teritorijem. 'To je laž koja ima za cilj prikriti prave razloge zbog kojih je otišao Ivo Sanader', ustvrdio je Jandroković.

Po njegovim riječima, da se Sanader želio boriti za nacionalne interese, ostao bi na dužnosti premijera, na najboljem mjestu za to, 'a ne podvio rep i otišao'.

Svjedočeći pred saborskim Istražnim povjerenstvom za Inu, Sanader je u utorak ponovio da nije otišao zbog privatizacije Ine, nego zbog slovenske blokade hrvatskih pristupnih pregovora i jer nije bio spreman trgovati hrvatskim teritorijem za članstvo u EU.