ANALIZA DAVORA GJENERA

Sanader prijeti Kosor kao nekad njemu Petrač

12.10.2010 u 14:00

Bionic
Reading

Poruka Ive Sanadera HDZ-u - 'tko pod drugim jamu kopa, sam u nju pada' - strašna je politička poruka, ravna onoj Hrvoja Petrača 'Smranaderu', komentirao je za tportal politički analitičar Davor Gjenero, dodajući da bi Sanaderu odgovarala promjena vlasti jer su HDZ i SDP ionako već u svojevrsnom paktu o nenapadanju

Očekivano, Sanader je pred saborskim Istražnim povjerenstvom za privatizaciju Ine primijenio 'taktiku socijalizacije odgovornosti, odnosno podjele političke odgovornosti, objašnjavajući da su Predsjedništvo i uži kabinet Vlade znali za odluke, čime eksplicitno udara i na Jadranku Kosor', smatra Gjenero

Dodaje da joj je to 'poruka da zauzda ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka te glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i zaustavi taj pogon'.

'Tko pod drugim jamu kopa… strašan je tip političke poruke, ravan onoj Hrvoja Petrača 'Smranaderu'', smatra Gjenero, objašnjavajući da se tu, naravno, figurativno radi o Kosoričinom političkom ubojstvu, poruci da će izgubiti vlast'.

'Smjena vlasti odgovarala bi Sanaderu'
, čini se Gjeneru, koji je do tog zaključka došao prateći Sanaderovo svjedočenje i držanje pred Povjerenstvom, ali i njihovo ponašanje.

Vidljivo je to, kaže, po današnjem mlakom nastupu SDP-ovaca. 'Sanadera nisu ni načeli, što je pokazalo da postoji svojevrstan pakt o nenapadanju, pa se čini da bi bilo dobro da Kosoričina vlada, koliko god imala manjkavosti u radu, ipak izdrži do kraja mandata', jer smatra da 'nakon toga slijedi zaustavljanje procesa antikorupcijskih istraga'.

'Naime, HDZ i SDP su u pat poziciji jer obje strane imaju određeni dio krivice u Ini, a osim toga, SDP nije pokrenuo otkrivanje nijedne afere, već su to činili mediji i DORH', zaključuje Gjenero.