Hrvatska PROSVJEDNI PERFORMANS

Vrtlari pokopali svoje poduzeće

Radnici dubrovačkoga Komunalnog poduzeća Vrtlara danas su ispred Gradske vijećnice organizirali miran prosvjed te simboličan "pogreb" svojeg poduzeća

Radnici Vrtlara štrajkaju od prošlog tjedna i traže isplatu plaća za srpanj i kolovoz, a na taj su se način, kako su rekli, odlučili i simbolično oprostiti od svojeg poduzeća.

Budući da je dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić na službenom putu u Turskoj, radnici su pozvani na sastanak sa zamjenicima gradonačelnika Tatjanom Šimac-Bonačić i Nikom Šaljom, no oni su odbili doći na taj sastanak.

Zamjenici dubrovačkoga gradonačelnika tijekom mirnog prosvjeda održali su konferenciju za novinare i tom su prilikom rekli kako je grad Dubrovnik prema Vrtlaru ispunio sve obveze te da će danas biti uplaćena akontacija od 350.000 kuna za ugovorene radove za listopad, što će biti dovoljno za jednu plaću.

Niko Šalja rekao je da će se sutra održati skupština društva na kojoj bi trebala biti prihvaćena odluka o realizaciji kredita od 12 milijuna kuna, za što je potrebna i suglasnost Gradskog vijeća čija će se sjednica održati najkasnije do 20. listopada.

Zalog za podizanje tog kredita, kojim bi se riješili financijski problemi Vrtlara, jest zemljište na dubrovačkom području Solitudu. Tim kreditom bile bi podmirene i otpremnine radnika koji žele sporazumno raskinuti ugovor, a nakon toga slijedilo bi i restrukturiranje toga gradskog poduzeća.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još