ĐAKIĆ O KIRINU

'Prijeki sudovi su stvar komunističke prošlosti'

11.10.2010 u 14:17

Bionic
Reading

'Prijeki sudovi su stvar naše davne komunističke prošlosti i nadam se da više nitko nikada neće upotrijebiti iste aršine', izjavio je za tportal Josip Đakić, saborski zastupnik HDZ-a

Time je želio reći da njegov osobni prijatelj i stranački kolega, bivši ministar unutarnjih poslova i aktualni gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin nije kriv za sudjelovanje u aferi Fimi media – sve dok mu se ne dokaže krivnja.

Đakićeva reakcija je ujedno svojevrstan odgovor na prozivke virovitičkih socijaldemokrata. Naime, Nada Čavlović Smiljanec, SDP-ova saborska zastupnica i predsjednica virovitičkog SDP-a, javnim je priopćenjem osudila Kirinovu upletenost u aferu i prozvala HDZ za izbjegavanje odgovornosti, a ovih je dana zatražila i Kirinovu ostavku na mjesto gradonačelnika.

'Gospođa Čavlović Smiljanec govori napamet. Prenaglo je reagirala na napise u medijima. Niti su novinari suci, niti istražitelji, niti je Kirin zasad pod bilo kakvim osudama određenih državnih organa. Kad to bude, HDZ će zasigurno reagirati. Mi se nadamo da tako neće biti, jer je Kirin i sam rekao da je časno i pošteno radio svoj posao. Implikacije koje mu se stavljaju na teret trenutno nemaju nikakvih zdravih utemeljenja. Tako će biti sve dok nam iz državnih institucija ne bude rečeno drugačije', kazao  je Josip Đakić.

Dodao je da će Hrvatska demokratska zajednica, kao odgovorna stranka, do izbora očistiti svoje redove.