PUKLO PARTNERSTVO

Končar prijavio Vinku Cetinski zbog prevare

Bionic
Reading

Višegodišnje poslovno partnerstvo obitelji Cetinski i Danka Končara okončano je kaznenom prijavom za prevaru i zlouporabu ovlasti

Hrvatski biznismen s londonskom adresom Danko Končar podigao je kaznenu prijavu protiv Vinke Cetinski i još nekoliko osoba, prenosi Novi list. Prijava je vezana uz poslove prodaje nekretnina u Istri koje su Cetinski otkupljivali kao Končarevi zastupnici u Hrvatskoj. Končar ih optužuje za prevaru i zlouporabu ovlasti.

Kako piše Novi list, Končar je prema nekim procjenama uložio više od sto milijuna eura otkupljujući na stotine tisuća hektara poljoprivrednog zemljišta za uzgoj lavande, maslinike, vinograde te napuštena sela u Istri, koja su trebala biti renovirana te stavljena u funkciju za ekskluzivni turizam.

Informaciju o svađi među poslovnim partnerima i Končarevoj prijavi Novom listu potvrdio je jučer Ante Nobilo, odvjetnik koji je dugo poslovao s Končarem, no u ovom slučaju – zbog obiteljskih veza između Nobila i obitelji Centiski (Toni Cetinski oženio je njegovu kćer Ivanu) – Nobilo ne zastupa Končara niti je o njemu želio išta komentirati. Končarev je pravni zastupnik odvjetnik iz Pule Goran Veljović.

'Šokirale su me te optužbe. Ovo su vjerojatno najteži trenuci u mom profesionalnom životu. Sve što sam radila ovih godina za Kermas ulaganja radila sam u dobroj vjeri, s dobrom namjerom i u suglasnosti s vlasnikom. Vjerujem u institucije pravne države koje će to dokazati i potvrditi', reklaje Vinka Cetinski za Večernji list.