ČOVIĆ NAJAVIO

Ukida se Bandićev Zagrebački holding

07.10.2010 u 20:31

Bionic
Reading

Nakon što su izabrani novi direktori društava unutar Zagrebačkog holdinga, za podružnice će uslijediti još promjena

Pet godina od osnivanja ZG holdinga, podružnicama će se vratiti pravna osobnost i i one će opet biti zasebna trgovačka društva. Najavio je to jučer predsjednik uprave Holdinga Ivo Čović koji je dosadašnji oblik nazvao neprimjerenim i neefikasnim.

'Automobili po cijeli dan voze dokumente na potpisivanje iz direkcije u podružnice i obratno. Čudi me da se dosad nisu sudarili. Tako više ne ide', poručio je Čović.

Pravnu su osobnost podružnicama ukinuli Milan Bandić i Čovićev prethodnik Slobodan Ljubičić, i to iz različitih razloga - od toga da se poslovi mogu bez natječaja dodjeljivati unutar grupe, zatim centralizirane nabave, pokrivanja gubitaka, primjerice ZET-a s dobiti Zagrebparkinga, lakše kontrole uprave nad voditeljima podružnica, centralizacije računovodstva.

Čović, koji se novoj-staroj organizaciji nada do Nove godine, kaže da će centralizacija ipak ostati u upravljanju imovinom i nabavi. 'Direktori će sada imati veću odgovornost i time će biti učinkovitiji, a moći ćemo efikasnije provoditi nabavu', rekao je Čović, odbacivši spekulacije da se stanje vraća na staro kako bi SDP, HNS, HSLS i nezavisne liste međusobno podijelili Holding.