Hrvatska ČOVIĆ NAJAVIO

Ukida se Bandićev Zagrebački holding

Nakon što su izabrani novi direktori društava unutar Zagrebačkog holdinga, za podružnice će uslijediti još promjena

Pet godina od osnivanja ZG holdinga, podružnicama će se vratiti pravna osobnost i i one će opet biti zasebna trgovačka društva. Najavio je to jučer predsjednik uprave Holdinga Ivo Čović koji je dosadašnji oblik nazvao neprimjerenim i neefikasnim.

'Automobili po cijeli dan voze dokumente na potpisivanje iz direkcije u podružnice i obratno. Čudi me da se dosad nisu sudarili. Tako više ne ide', poručio je Čović.

Pravnu su osobnost podružnicama ukinuli Milan Bandić i Čovićev prethodnik Slobodan Ljubičić, i to iz različitih razloga - od toga da se poslovi mogu bez natječaja dodjeljivati unutar grupe, zatim centralizirane nabave, pokrivanja gubitaka, primjerice ZET-a s dobiti Zagrebparkinga, lakše kontrole uprave nad voditeljima podružnica, centralizacije računovodstva.

Čović, koji se novoj-staroj organizaciji nada do Nove godine, kaže da će centralizacija ipak ostati u upravljanju imovinom i nabavi. 'Direktori će sada imati veću odgovornost i time će biti učinkovitiji, a moći ćemo efikasnije provoditi nabavu', rekao je Čović, odbacivši spekulacije da se stanje vraća na staro kako bi SDP, HNS, HSLS i nezavisne liste međusobno podijelili Holding.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još