REKORDNA CIJENA KVADRATA

Horvatinčić dobio bitku; kupuje podrum u Varšavskoj 6

07.10.2010 u 10:51

Bionic
Reading

Tomo Horvatinčić u četvrtak ujutro nije mogao sakriti zadovoljstvo novonastalom situacijom. Nakon što mu je Hypo banka odobrila novi kredit od 27 milijuna eura, a aktivisti se malo pritajili, kontroverzni investitor uspio je postići dogovor za spornih devet kvadrata u podrumu Varšavske 6

Naime, ispod te zgrade trebao bi biti prolaz između garaže na Cvjetnom i rampe u Varšavskoj. Horvatinčić je otkupio cijelu zgradu osim malog podrumskog prostora od deset kvadrata koji je u vlasništvu dr. Stanimira Vuka Pavlovića koji radi u američkoj klinici Mayo. Cijena po kojoj je kupio taj prostor apsolutno je rekordna: sto tisuća eura za deset kvadrata. Iako iznos za koji će Horvatinčić otkupiti podrum nije poznat, jer je poslovna tajna, Vuk Pavlović sigurno neće ići ispod svote za koju je kupio tih devet kvadrata.

Cijena je poslovna tajna

Iako nam je odvjetnica uglednog liječnika Vuka Pavlovića, Zvjezdana Znidarčić Begović, još prije mjesec dana rekla da se stvar nije pomaknula s mjesta, dogodio se preokret. 'Kupoprodaja je u procesu, mi smo u postupku realizacije naših dogovora', rekla je za tportal Znidarčić Begović, pojašnjavajući da je riječ o poslovnoj tajni s jedne i druge strane.

'Mi postižemo kompromis da bismo mogli dalje realizirati naša zakonita prava, a realizacija sporazuma će trajati. Horvatinčić je dobio mogućnost bez pravnih poteškoća realizirati projekt', rekla nam je odvjetnica. Nije željela otkriti koje je to uvjete Horvatinčić ispunio: je li riječ o golemoj cijeni za devet kvadrata, kompenzaciji u stambenom ili poslovnom prostoru na Cvjetnom, ili oboje, zasad nije poznato.

Horvatinčić: Zadovoljan sam

Horvatinčić sada može dobiti potvrdu glavnog projekta za Varšavsku. 'Sve sam već rekao. Ja sam zadovoljan ovim projektom od prvog dana. I prosvjednicima sam zadovoljan. Zadovoljan sam svima koji rade posao za koji su plaćeni', ironično je za tportal komentirao Horvatinčić.

Iako radovi u Varšavskoj sporo napreduju, za pretpostaviti je da bi se konačno rješenje zavrzlame u Varšavskoj 6 moglo značajno ubrzati bušenjem rupe za rampu i prolaza za garažu.