NESTAJU VUKOVARSKE RUŠEVINE

Vojska počela uklanjati ratne ruševine

05.10.2010 u 21:10

Bionic
Reading

Radovima u Županijskoj i Gundulićevoj ulici Hrvatska vojska počela je posao raščišćavanja i uklanjanja srušenih i u Domovinskom ratu teško oštećenih objekata na vukovarskom području

Program uklanjanja ratnih ruševina sporazumno su dogovorili Ministarstvo obrane i Grad Vukovar, pa će vojska angažirati ljude i mehanizaciju, a iz vukovarskog proračuna bit će podmireni troškovi goriva i maziva za strojeve. Pripadnici Oružanih snaga u sklopu će inženjerske obuke ukloniti ruševine i oštećene objekte za koje su vlasnici podnijeli zahtjev ili dali izjavu o suglasnosti za uklanjanje.

Do sada je zaprimljeno 90 suglasnosti vlasnika za uklanjanje ruševina iz rata, od čega su kompletirana 74 zahtjeva i sa svom potrebnom dokumentacijom predani u realizaciju.

Ratne ruševine već godinama predstavljaju sigurnosni, estetski i zdravstveni problem u Vukovaru. Osim građevinskog otpada, ruševine su postale i divlja odlagališta iz kojih buja nova vegetacija, a za neke se strahuje i da kriju zaostala minsko-eksplozivna sredstva iz Domovinskog rata. Uglavnom se radi o obiteljskim kućama.