BANKROT, KATASTROFA, PROPAST

HSP traži ostavku i Bandića i Skupštine

05.10.2010 u 11:00

Bionic
Reading

Zagrebački HSP zatražio je danas ostavku gradonačelnika Milana Bandića i svih gradskih zastupnika zbog načina na koji su birani direktori podružnica Holdinga. Poručuju da sadašnja situacija 'za građane Zagreba postaje neizdrživa, a grad juri prema katastrofama, bankrotu i propasti'

U priopćenju javnosti HSP-ovci ističu da je Zagrebački holding imenovao 12 novih direktora u podružnicama tvrtke, koji su uglavnom birani po 'političkoj liniji'.

'Umjesto da pokušaju pomoći građanima Zagreba da što lakše prebrode krizu, strankama i pojedincima u Gradskoj skupštini jedino je bitno postaviti svoje ljude u Holding da bi pronašli način za financiranje svojih potreba. Primjer Fimi medije pokazuje kako je to HDZ radio na državnoj razini, a izgleda da je i na gradskoj razini slično ili isto', naglašavaju zagrebački HSP-ovci.

Tvrde da gradonačelnik Milan Bandić želi uništiti Holding, smanjiti mu izvore financiranja i prebaciti ih u Poglavarstvo, kojim on upravlja, a da SDP želi u potpunosti smanjiti utjecaj gradonačelnika, oduzeti mu sve izvore financiranja i onemogućiti upravljanje Gradom.

'I to ne zato što loše radi, jer su se do jučer zaklinjali da je Bandić genijalac, radnik, osoba koja jedina može uspješno voditi Grad, nego samo zato što nije više njihov, nije podoban', ocjenjuje HSP.

U priopćenju koje potpisuje šef zagrebačkog HSP-a Stjepan Šterc, gradonačelnik Bandić i svi članovi Gradske skupštine pozvani su da 'prikupe malo dostojanstva i ponosa, razmisle barem na trenutak o interesima onih koji su ih izabrali te da naprave jedino što u ovom trenutku Zagrebu daje priliku za izlaz iz ovog kaosa'.

'Podnesite ostavke i raspišite nove izbore da bi se pružila prilika da izađemo iz ove neizdržive situacije. Ako vam to nije dovoljno, pokušajte shvatiti da će, nastavite li ovako, Zagreb bankrotirati, a tada niti oni više neće imati fotelja za dijeliti', zaključio je Šterc.