Hrvatska DVANAESTOG U DVANAEST

Sanader će o Ini svjedočiti i tajno?

Premda još uvijek nisu dobili potvrdu da će bivši premijer Ivo Sanader doći na svjedočenje, on se očekuje 12. listopada u 12 sati na istražnom povjerenstvu za privatizaciju Ine u Saboru. Ako bude progovorio o spornom ugovoru o plinskom biznisu Vlade i MOL-a, taj dio svjedočenja bit će daleko od očiju javnosti

Predsjednica Istražnog povjerenstva Dragica Zgrebec za tportal je rekla kako još uvijek čekaju povratnu informaciju od Sanadera kojemu su već treći put poslali poziv na svjedočenje o detaljima privatizacije Ine.

'Svjedočenje će biti javno, osim u slučaju pitanja o plinskom biznisu i ugovoru između Vlade i MOL-a s kojeg nije skinuta oznaka tajnosti. U tom slučaju, taj dio svjedočenja bit će tajno', rekla je Zgrebec.

Inače, na Istražnom povjerenstvu već su svjedočili nekadašnji predsjednik Nadzornog odbora Ine SDP-ovac Slavko Linić, bivši ministar gospodarstva u početku privatizacije Ine Ljubo Jurčić, bivši predsjednik Uprave Ine Tomislav Dragičević i njihovi HDZ-ovi nasljednici - potpredsjednik Vlade Ivan Šuker, bivši ministar gospodarstva Damir Polančec te aktualni predsjednik Uprave Ine Zoltan Aldott.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još