IZBORI ZA GRADONAČELNIKA

HDZ nudi Splitu Kureta kao najboljeg kandidata

09.02.2009 u 16:45

Bionic
Reading

Ponovna kandidatura splitskoga gradonačelnika Ivana Kureta na tu dužnost na lokalnim izborima znak je da HDZ nudi Splitu političku sigurnost i kontinuitet jer je Kuret i u ovome mandatu čvrsto držao kormilo grada u svojim rukama, izjavila je predsjednica splitskoga Gradskog odbora HDZ-a Željana Kalaš na konferenciji za novinare održanoj u povodu lokalnih izbora

SPLIT - Željana Kalaš je istaknula da splitski HDZ politiku shvaća kao plemenito služenje svojem gradu.

Dopredsjednik HDZ-a i saborski zastupnik Jerko Rošin je istaknuo da ta stranka i njezin predsjednik Ivo Sanader vjeruju u Kuretov izborni uspjeh.

"Mislimo da je Kuret najbolji kandidat za splitskoga gradonačelnika i vjerujemo da će dobiti povjerenje glasača", rekao je Rošin. Po njegovim riječima, Kuret je baveći se sportom (jedrenjem) postigao vrhunske rezultate te je pokazao da se zna boriti, natjecati i ostvarivati ciljeve.

Govoreći o svojoj viziji Splita, Kuret je istaknuo kako se zauzima za Split kao središte kulturnoga, sportskoga i znanstvenog turizma.

"Namjera nam je da Split postane europski grad kulture", dodao je Kuret. Posebice je istaknuo važnost sigurnosti u Splitu dodajući da je u svim osnovnim školama u tom gradu uveden sigurnosni nadzor kako bi se učenici u školi i oko nje osjećali sigurnima.

"Dolaze nam iz drugih gradova Hrvatske i Ministarstva znanosti da bi se upoznali kako smo mi riješili sigurnosni nadzor u osnovnim školama te taj model preslikali u svojim mjestima", rekao je Kuret.

Ustvrdio je kako se u posljednje dvije-tri godine u Splitu smanjuje broj nezaposlenih za desetak posto na godinu.

"Gradski smo proračun u razdoblju od tri godine gotovo udvostručili s 550 milijuna kuna na milijardu kuna na godinu", rekao je Kuret.

Na novinarski upit o tome može li prvenstvena nogometna utakmica između Hajduka i Dinama, što će se igrati 22. veljače na splitskome stadionu Poljudu, postati sigurnosni problem, Kuret je odgovorio kako želi da se na sportske priredbe odlazi radi navijanja. Rekao je kako vjeruje da će tako biti i na Poljudu 22. veljače, ali je dodao kako "trebamo biti oprezni".