MIHANOVIĆ OPTUŽUJE:

'Šuker mi je rekao šuti, budi pametan!'

03.10.2010 u 12:08

Bionic
Reading

Bivši član Uprave Croatia osiguranja (CO) Damir Mihanović tvrdi da je potpredsjednik Vlade Ivan Šuker od njega tražio da 'bude tiho' i ne šalje premijerki Jadranki Kosor mailove u kojem je upozoravao na nepravilnost u CO

'Šuti i ne piši! Budi pametan! Budi pametan! Budi pametan!', te mu je rečenice, tvrdi Mihanović za Večernji list, unijevši mu se u lice pred članovima uprave i NO-a CO-a, izgovorio Šuker.

Potpredsjednik Vlade i ministar financija nije želio komentirati Mihanovićeve tvrdnje, ali je dan prije izjavio da s pritiscima na Mihanovića nema nikakve veze te da s njim nikada nije bio u kontaktu.

Ministar Šuker je pak kao predsjednik Nadzornog odbora Croatije osiguranja po nalogu Vlade 22. veljače 2010. godine na sjednici NO-a potpisao smjenu Damira Mihanovića s mjesta člana uprave CO-a.

U zapisniku s te sjednice, koji je u posjedu Večernjeg lista, piše da je predsjednik NO-a Šuker iznio primjedbu na neinformiranost NO-a o problemima u poslovanju Grupe Croatia osiguranje, kao i na istupe u medijima Hrvoja Vojkovića, tada predsjednika uprave, i Damira Mihanovića, člana uprave, čime je nanesena šteta Croatiji osiguranju.

Mihanović tvrdi da je jedini njegov istup u medijima bilo televizijsko svjedočenje o sada već svima znanom sastanku u Vladi 2007. godine, a zahvaljujući njegovu iskazu USKOK-u o tom sastanku, otvorena je najveća korupcijska afera u Hrvatskoj koja je otkrila kriminal u samom vrhu Vlade i HDZ-a i zbog koje su uhićeni Mladen Barišić, bivši rizničar HDZ-a i šef Carine, i njegova ljubavnica Nevenka Jurak, šefica Fimi medije.